Draadloze koptelefoons
De meeste koptelefoons zijn tegenwoordig draadloos. Hierdoor zitten ze erg comfortabel waardoor soms vergeten wordt de koptelefoon nog op te hebben. Maar welke verschillen zitten er precies tussen koptelefoons? Kan ik beter een goedkope of dure aanschaffen?
Een belangrijke nieuwe techniek bij koptelefoons is noise cancelling. Hiermee kun je geluid uit je omgeving filteren, zodat je in een drukke omgeving toch rust kunt vinden.
Op deze pagina komen alle typen koptelefoons aan bod.
Beste koptelefoons
Draadloze koptelefoons in het hogere prijssegment kunnen sterk verschillen in kwaliteit van geluid. Dit komt omdat er andere materialen gebruikt worden voor de driver unit (dat zit in de oorschelp en zorgt voor het geluid).
Daarnaast is niet elke hoofdtelefoon erg comfortabel om de hele dag te gebruiken. Een lichtgewichte koptelefoon die niet knelt is natuurlijk aantrekkelijker. Draadloze koptelefoons zorgen voor nog meer comfort waardoor men soms zelfs vergeet de koptelefoon nog op te hebben.
Ook hebben koptelefoons steeds meer fijne functies. Met noise cancelling kan bijvoorbeeld geluid van de omgeving gefilterd worden. Zo word je niet snel meer afgeleid door omgevingsgeluid van bijvoorbeeld medebewoners of collega's.
Dit zijn de beste draadloze koptelefoons met veel moderne functies:
Bekijk alle draadloze koptelefoons.
Met noise cancelling
Door noise cancelling heb je geen last meer van geluiden om je heen. Je kunt hiermee namelijk vervelende geluiden filteren zodat je in stilte kunt concentreren. Deze techniek is door de jaren heen erg verbeterd. Tegenwoordig kan noise cancelling omgevingsgeluiden bijna compleet filteren, terwijl dit vroeger alleen verminderd kon worden.
Onderstaande Bose koptelefoon kan noise cancelling toepassen in 11 standen. De JBL koptelefoon is een goedkoper alternatief die noise cancelling ondersteunt.
Bekijk deze draadloze koptelefoons met noise cancelling:
Bekijk alle koptelefoons met noise cancelling.
Voor kinderen
Hoewel alle koptelefoons door kinderen gebruikt kunnen worden, zijn er ook speciale modellen. Deze beperken het volume tot maximaal 85 decibel om het gehoor te beschermen en zijn vaak extra stevig zodat ze tegen een stootje kunnen.
Bij digitaal onderwijs worden ook vaak koptelefoons gebruikt. Voor kinderen die snel afgeleid zijn kan er soms beter gekozen worden voor een koptelefoon met noise cancelling. Hiermee kunnen geluiden uit de omgeving gefilterd worden. Zo kan het kind zich goed concentreren op het onderwijs.
Deze koptelefoons zijn speciaal voor kinderen ontworpen:
Bekijk alle koptelefoons voor kinderen.
Voor gamers
Voor de beste beleving bij games is een goede koptelefoon vereist. Door de koptelefoon kunnen vaak veel meer geluiden gehoord worden tijdens het spelen. Daarnaast kun je ook beter horen uit welke richting het geluid (van bijvoorbeeld je tegenstander) komt, waardoor je beter zult spelen.
Door de ingebouwde microfoon kun je praten met andere spelers in het spel. Door noise cancelling aan te zetten heb je geen last van andere geluiden om je heen, en kun je je volledig focussen op het gamen.
Deze deze koptelefoons zijn daarom erg geschikt om mee te gamen:
Bekijk alle gaming koptelefoons.
Met microfoon
De meeste draadloze koptelefoons beschikken over meerdere ingebouwde microfoons. Hierdoor kan je stem goed opgenomen worden en kan de ander jou dus ook goed horen. Dit maakt het zeer geschikt voor bijvoorbeeld handsfree bellen.
Een koptelefoon met microfoon is ook ideaal voor op kantoor. Maak bijvoorbeeld gebruik van een noise cancelling koptelefoon zodat je geen last hebt van geluiden van andere collega's in de kantoortuin. Zo kun je volledig opgaan in het telefoongesprek.
Bekijk deze koptelefoons met microfoon:
Bekijk alle koptelefoons met microfoon.
Voor sporten (hardlopen)
Muziek tijdens het sporten is voor veel mensen erg belangrijk. Bij draadloze koptelefoon kun je de muziek vaak bedienen door veegbewegingen te maken over de oorschelp. Hier heb je dus geen telefoon voor nodig.
Natuurlijk wil je niet dat de koptelefoon afvalt tijdens bijvoorbeeld het hardlopen of het uitvoeren van je dagelijkse sets. Daarom zitten koptelefoons die gemaakt zijn om mee te sporten extra stabiel en comfortabel door speciaal gripmateriaal.
Schoonmaken van de koptelefoon is ook belangrijk. Bij speciale koptelefoons voor sporters kunnen de oorkussens vaak makkelijk afgenomen worden om het zweet uit te wassen. Ook is het fijn als deze oorkussens ademend zijn en verkoelend aanvoelen.
Koptelefoons die voor sporten gemaakt zijn kunnen tegen een stootje. Daarnaast zijn ze meestal spatwaterdicht zodat vochtig weer je niet tegen hoeft te houden.
Dit zijn koptelefoons speciaal ontworpen om mee te sporten:
Bekijk alle koptelefoons om mee te sporten.
Voor tv
Met een koptelefoon krijg je de optimale beleving bij het kijken van bijvoorbeeld tv, films, series en YouTube. Koptelefoons voor tv hebben vaak Surround Sound, wat betekent dat het geluid van alle kanten kan komen. Daarnaast zitten deze koptelefoons zeer comfortabel.
Dankzij een zendstation kun je de koptelefoon aansluiten op het geluid van elke tv. Dat gaat vaak met een audio, HDMI, optische of PIN (L/R) kabel. Op sommige (smart) tv's kunnen draadloze koptelefoons direct gekoppeld worden met bluetooth. Maar vaak loopt het beeld dan niet gelijk met het geluid. Kies daarom voor een koptelefoon met zendstation.
Natuurlijk kan de koptelefoon ook gebruikt worden in combinatie met de PlayStation of Xbox voor een ultieme speelervaring. Bekijk deze koptelefoons voor tv:
Bekijk alle koptelefoons voor tv (met zendstation).
Hoe werkt het?
Wil je met bluetooth direct een draadloze koptelefoon verbinden met de tv? Controleer dan of de tv bluetooth ondersteunt (vaak bij de meeste smart tv's). Zoek in de instellingen van de televisie of kijk in de inhoudsopgave van de handleiding naar bluetooth.
Een zendstation werkt vaak veel beter en is eenvoudiger om aan te sluiten. Sluit het zendstation simpelweg aan op de tv met een audio, HDMI, optische of PIN (L/R) kabel. Het zendstation zal draadloos het geluid naar de koptelefoon sturen.
Met radio
Met sommige draadloze koptelefoons kun je radio luisteren. Ook is het vaak mogelijk om muziek af te spelen vanaf een micro SD kaart of vanaf je smartphone middels bluetooth.
Deze koptelefoons met radio zijn net een soort MP3 spelers, maar dan zonder vervelende kabels voor veel comfort: