Veel huishoudens hebben inmiddels hun ouderwetse deurbel vervangen voor een met camera. Hiermee kun je op afstand zien wie er voor de deur staat. Ook kun je dankzij de intercom met de bezoeker op afstand praten.
Op deze pagina kom je meer te weten over de verschillende slimme deurbellen met camera die te koop zijn.
Op deze pagina:
Deurbel met camera kopen
Voordat je een deurbel met camera koopt is het slim om te testen of je huidige wifi netwerk hiervoor sterk genoeg is. Meet zelf de signaalsterkte met een gratis app op de plek waar de deurbel komt te hangen. Doe dit met de deur dicht.
Deze deurbellen werken via wifi én op batterijen, waardoor ze geheel draadloos gebruikt kunnen worden en de installatie erg eenvoudig is. Het is ook mogelijk om ze via een stroomkabel te voeden (van bijvoorbeeld de oude deurbel).
Beelden kunnen opgeslagen worden op een SD kaart. Bij de Arlo is hiervoor de SmartHub VMB5000 nodig.
Écht slim zijn de deurbellen van Nest en Ring. Deze deurbellen kunnen namelijk de beelden analyseren met kunstmatige intelligentie en zo gezichten en objecten herkennen. Hierdoor ontvang je de beste meldingen.
Dit zijn de beste keuzes voor een slimme deurbel met camera. Beide deurbellen werken via wifi en kunnen beelden op een SD kaart opslaan (bij de Arlo is hiervoor de SmartHub VMB5000 nodig). Daarnaast zijn de eenvoudig te beheren met een app voor je telefoon.
Geen abonnement, wel alle functies beschikbaar: beelden opslaan op meegeleverde SD kaart, eigen FTP server of Dropbox
Alleen 2.4 GHz wifi
Alleen bedraad aansluiten (geen batterijen)
Met nachtzicht en bewegingssensor
Bedraad verbinden met internet
Wifi is gevoelig voor storing en soms niet sterk genoeg bij de voordeur. Onderstaande deurbellen kun je ook bedraad verbinden met internet door een netwerkkabel te gebruiken. Ook kunnen ze stroom ontvangen via deze netwerkkabel, middels Power-over-Ethernet.
Beide deurbellen kunnen ook gekoppeld worden aan een NAS (door middel van RTSP of ONVIF).
Op zoek naar een deurbel met camera en scherm? Hiermee kun je bezoekers zien en met ze praten. Het scherm van de Byron deurbel is compleet draadloos, waardoor je het overal in huis kan plaatsen en met je mee nemen.
De meeste deurbellen met camera kunnen alleen opnemen met een abonnement van meestal ongeveer 3 euro per maand. Zonder dit abonnement kun je alleen live beelden van de deurbel bekijken (dus niet bewaren en terugkijken). Alleen met de Nest Hello deurbel kun je gratis momentopnamen tot drie uur geleden bekijken.
Zonder abonnement
Er zijn ook enkele deurbellen zonder abonnement. Dit kan door de beelden lokaal op een SD kaart te bewaren. De Netatmo deurbel is de enige westerse fabrikant met deze mogelijkheid. Verder zijn het deurbellen van (onveilige) Chinese fabrikanten.
Een andere oplossing om maandelijkse abonnementskosten te vermijden is door de camerabeelden op te slaan op een NAS. Hiermee blijven de beelden volledig in eigen handen.
Bekijk deze deurbellen die volledig werken zonder abonnement:
Geen abonnement, wel alle functies beschikbaar: beelden opslaan op meegeleverde SD kaart, eigen FTP server of Dropbox
Alleen 2.4 GHz wifi
Alleen bedraad aansluiten (geen batterijen)
Met nachtzicht en bewegingssensor
Wetgeving
Door de openbare weg of andersmans eigendommen te filmen maak je inbreak op privacy. Volgens de wetgeving moet dit daarom vermijden. Het filmen van de openbare weg mag alleen als dit onvermijdelijk is, bijvoorbeeld wanneer bij het opnemen van je voortuin een deel van de stoep in beeld is.
Daarnaast moet het voor mensen duidelijk zijn dat ze gefilmd worden (informatieplicht). De camera moet duidelijk zichtbaar zijn en/of hang een sticker of waarschuwingbord op.
Veilige fabrikanten
In het nieuws is er vaak gesproken over duizenden kwetsbare camera's in Nederlandse huishoudens. De camera's zijn vaak publiekelijk te bekijken op internet of makkelijk te hacken.
Deze onveilige camera's komen bijna altijd uit China. De Chinezen besteden dus weinig aandacht aan beveiliging en privacy.
Ook slimme deurbellen worden vaak door Chinese fabrikanten geproduceerd. Daarnaast zijn er veel westerse bedrijven die dezelfde Chinese producten onder hun eigen merk doorverkopen (dat heet white labeling). Deze producten zijn dan nog steeds kwetsbaar voor hackers.
Het is dus aan te raden om Chinese fabrikanten te vermijden. Óf ze anders in ieder geval niet met internet te verbinden (maar dan kan je vaak de beelden niet op afstand bekijken...).
Grote westerse merken (zoals Nest (Google), Arlo (Netgear), Ring (Amazon)) hebben er juist belang bij dat hun product veilig is, om reputatieschade te voorkomen. Dat is hetzelfde als bij IP camera's.
Controleer hier fabrikanten op land van vestiging en white labeling:
De informatie op deze website is voor iedereen vrij toegankelijk. Om de website te kunnen onderhouden neemt WifiWeb.nl deel aan verschillende partnerprogramma's. Door te adverteren en te linken naar de partners kan deze website commissie ontvangen. Dit maakt het mogelijk om jou te helpen met de informatie op deze website. WifiWeb.nl is partner van onder andere:
Je steunt WifiWeb.nl vanzelf door na het klikken op de advertentie-link iets te kopen bij de partner. WifiWeb.nl wordt namelijk vergoed voor gekwalificeerde aankopen bij de partners, zonder dat het jou iets kost.Jouw steun wordt gewaardeerd en maakt het bestaan van deze website mogelijk. Bedankt!